Succesverhalen 

Ik ben Charles, 66 jaar en woon in Panningen

 Rugklachten heb ik al meer dan 30 jaar. niet steeds hetzelfde, ook wel eens klachtenvrij, maar de plek waar ik rond mijn 30ste  een hevige spitaanval had gehad bleek in de loop der jaren in toenemende mate een zwakke plek.Het begon ooit met een flinke spitaanval waar ik weken last van had. de laatst paar jaar ben ik niet meer klachtvrij geweest. Lang staan lukte niet meer. Zwaar tillen was er niet meer bij. Na een werkdag was 's avonds uit de stoel omhoog komen een hele klus, ik moest steeds weer op gang komen. Lang liggen zonder te draaien was pijnlijk, ondanks een goede matras. 

Vele malen ben ik naar de fysiotherapie geweest, deed ik mijn oefeningen, het hielp even maar de klachten kwamen terug. ik sportte al langer bij Sportcentrum Helden en merkte op den duur dat ik steeds minder mogelijkheden had om pijnvrij te sporten. 

Toen ik hoorde van de BTC, heb ik me eerst afgevraagd of ik dit wel moest doen, ik had al zoveel geprobeerd.Toch ben ik naar de informatieochtend gegaan en kreeg uitgebreid informatie van de methode en de gedachte erachter. Stabiliseren van de onderrug door de kleine rugspieren te versterken en je onderste buikspieren aan te trekken was het devies. Ik ben nu bijna 7 maanden bezig. In het begin was de begeleiding zeer intensief. Eerst weken van een fysiotherapeut. Later van geschoolde sportbegeleiders. Bij de 3 maanden evaluatie was ik zeer optimistisch. Ik was klachtenvrij op dat moment. Helaas kreeg ik diezelfde week weer een heftige spitaanval. Het herstel ervan was wel veel korter dan anders. Nu een dag of 4, voorheen had ik weken last. Een stapje terug en doorgaan maar. 

Op dit moment kan ik zeggen dat mijn rug veel sterke is geworden. De klachten zijn beduidend minder. Ik kan nu een avond lang op de been zijn zonder noemenswaardige klachten. Wandelen en fietsen doe ik weer met plezier. De afgelopen 5 weken ben ik thuis flink aan het klussen geweest. Oké 's avonds voelde ik mijn rug dan echt wel hoor, maar de andere ochtend was het weer over. Voorheen kon ik na 1 dag zwaar werk gewoon niet verder. Ik ben er nog niet, de therapie loopt nog 5 maanden en ik besef dat helemaal klachtenvrij waarschijnlijk niet gaat lukken, maar als ik mezelf vergelijk met 7 maanden geleden ben ik blij dat ik er aan begonnen ben. Ik kan veel meer en langer,mijn rug voelt beter dan ooit en mijn kwaliteit van leven is beduidend toegenomen. 

Ik ben Roel een man van 46 jaar uit Helden

Al vele jaren heb ik pijn in mijn onderrug, schouders en nek. Daarvoor heb ik diverse therapieën (oa dryneedeling, acupunctuur, origene) en fysiotherapeuten geprobeerd. Ben ergens onder begeleiding gaan sporten (na 2x kon je het zelf volgens hun en weg begeleiding). Op een gegeven moment ging ik zelfs 1x per week naar een masseur om eea los te masseren. Het hielp wel, maar was geen blijvende oplossing. De pijn werd steeds ondraaglijker. Zelfs zo erg dat ik steeds later naar bed ging omdat ik wist als ik ga liggen, dan heb ik weer pijn. Maar ik heb een goede matras aangemeten door Omsels dus....daar ligt het niet aan. Maar goed, uitslapen was er ook niet bij. Wakker worden van de pijn wel. Meestal erg vroeg tussen 5 en 6. Steeds vaker pijnmedicatie pakken om de nacht door te komen. De hele dag door moe en pijn. Maar ook daar raak je aan gewend helaas.  

Toen zag ik op facebook BTC voorbij komen. Dacht weer een therapie....maar oke eens kijken wat het is. Op naar de info avond. Goede uitleg wat er allemaal van je verwacht wordt en wat ze met je gaan doen. Goed verhaal en een duidelijke uitleg en eea komt overeen met mijn pijnklachten. Een traject van een jaar. Maar van 0 naar minimaal 2x per week sporten/fysio onder begeleiding ga ik dat leuk vinden?  

De prijs was even slikken. Maar al die jaren pijn kost veel meer dan geld. En van die pijn, daar wil ik echt vanaf. Ik ga er voor want pappen en nathouden zoals de afgelopen jaren, daar was ik wel klaar mee. 

Ik ben nu 5 maanden bezig. En ik moet zeggen het bevalt me uitermate goed. Persoonlijke  begeleiding en aandacht krijg je idd. Individueel en in kleine groepjes van 5. Eerst train je je rugspier en hoe je deze weer stabiel moet krijgen op speciale apparaten. Maar nog veel meer. Zoals hoe ga je om met de pijn, personal coaching, je vorderingen bespreek je samen en er is veel persoonlijke aandacht. Zodra je er klaar voor bent ga je ook de fitnessruimte in onder begeleiding. Echt super. Geeft je het vertrouwen dat je de oefeningen goed doet en hebben aandacht voor jou en je klachten. En als de oefeningen toch te zwaar zijn passen ze het meteen aan. 

Inmiddels heb ik alweer een goede nachtrust en kan ik uitslapen met enige regelmaat. Heerlijk. Maar ook overdag minder pijn. Op naar een sterke rug en nog minder last van schouders en nek.  

Het traject is een jaar dus ik ben er nog niet. Er zijn nog voldoende uitdagingen. Zoals pijn bij  lang rechtop stilstaan. Langere stukken fietsen of wandelen of zwaarder tilwerk wil nog niet lukken. We zijn in ieder geval op de goede weg dankzij de goede zorgen van het BTC team.  

„Ik had na een ongeval bij het sporten grote problemen met mijn rug. Gelukkig heb ik het BTC ontdekt. Hier had ik tijdens de intensieve therapieonderdelen voldoende tijd om te leren die spieren weer aan testuren die mijn wervelkolom sterk en stabiel maken. En mijn rugpijn? Die heb ik gewoon weg getraind. En een al geplande operatie kon ik afzeggen.“

„Ik constateerde al een hele tijd dat mijn bewegingscapaciteit en daardoor ook de kwaliteit van mijn leven aanzienlijk achteruit waren gegaan. Door de verschillende trainings-onderdelen in het BTC zijn mijn vrouw en ik weer van pijn verlost. Onze levensvreugde is daardoor enorm toegenomen. We kunnen nu weer reizen, in de tuin werken en aan sport doen.“